Blog

Mosás másképp

 

Téged is zavar a sok kidobott műanyag flakon? Szeretnéd csökkenteni a hulladéktermelésed, védeni a környezetünket úgy, hogy az az egészséged és a pénztárcád szempontjából is előnyös legyen?

Az elmúlt évtizedben egyre nagyobb problémát jelent a világ folyamatosan gyorsuló műanyagfogyasztása. Átlagosan egy család 7 flakon mosó-/tisztítószert használ 2 havonta. Tehát 42 flakon szemetet termel egy évben. Magyarországon a KSH adatai szerint 3,78 millió háztartás van. Így átlagosan 159 millió flakon szemetet termelnek a háztartások csak mosó-/tisztítószerből egy év alatt! Ez nagyon sok szemét! A szelektív gyűjtés és az újrahasznosítás önmagában még nem old meg minden problémát. A legjobb, ha meg sem termeljük a szemetet!

Sokan úgy gondolják, hogy néhány palacknyi műanyagszemét még nem okozhat világvégét, és egyetlen háztartásból egyébként sem indulhat forradalom. A valóság azonban az, hogy minden egyes eldobott műanyag flakon számít, és minden háztartás képes hozzájárulni környezetünk hatékony megóvásához.

Ahelyett, hogy folyamatosan termeljük a szeméthegyekre a hulladékot, inkább használjuk addig,  amíg csak lehet. Ha például 5 éven keresztül használjuk ugyanazokat a flakonokat, már kevesebb mint 6 ezer család 1 millió flakont nem dob ki! Hisz nincs olyan, hogy “ki”! Ezek a hulladékok itt maradnak velünk a Földön és az óceánokban, tengerekben, ahova évente több mint nyolcmilliárd tonna műanyag kerül, mely nem csak az ottani élővilágra, de közvetetten a teljes ökoszisztémára káros.

Tehát az újra használattal te egyénileg is sokat tudsz tenni! De mire használhatod a flakonodat? A legegyszerűbb, ha újratöltöd mosó-/tisztítószerrel. És újra, meg újra, meg újra…….

De nem mindegy, hogy mivel töltöd újra! Az egészséged és a pénztárcád szempontjából is előnyös döntést szeretnél hozni?

Az alapvetően fontos tulajdonságok egy mosószer esetében, hogy segíti a ruhák színének megtartását, legyen szó színes, vagy világos textíliáról. Nincs szükség külön öblítő használatára, a ruhák puhák, selymesek lesznek. Gépi és kézi mosáshoz egyaránt használható. Nagyon jól öblíthető, a textíliában nem marad mosószermaradvány.

Mivel a bőrünk a legnagyobb szervünk, ezért az sem mindegy, mivel érintkezik egész nap. Hiszen a mosószer és az öblítő ott van velünk folyamatosan, ahogy az illatát érezzük, úgy a bőrünk is folyamatosan érintkezik velük.

Tudod, mitől környezettudatos, bőrbarát egy mosószer?

Szó szerint természetesen hatékony, tehát növényi összetevőkből áll, nem pedig szintetikus anyagokból, foszfátmentes, klórmentes, parabénmentes, pálmaolaj mentes. Nem terheli élővizeinket, hiszen biológiailag teljesen lebomlik. És teljes mértékben állatkísérlet mentes. Lehetőség szerint hypoallergén, azaz nem vált ki kontaktallergiát.

Szintén praktikus, ha egy mosószer alacsony hőfokon is hatékony, mert így rövidebb programokat indíthatunk és kevesebb energiát fogyasztunk. Érzékeny textíliák mosásához hidegvizes mosás mellett is eredményesen alkalmazható. Kíméletesen tisztít, gyapjú és selyem anyagokhoz is tökéletes. Nem tartalmaz celluláz enzimet, így bambusz pelenkák mosására is alkalmas.

És ha a mosószert nagy odafigyeléssel választjuk ki, akkor nem tehetünk másképp az öblítővel sem!  Még jobb, ha öblítő koncentrátumot választunk, ami puhává, kényelmes tapintásúvá varázsolja a ruhákat és hosszan tartó kellemes illattal kápráztat el bennünket még szárítógép használata után is.

Szintén hypoallergén, foszfátmentes, klórmentes, parabénmentes, állatkísérlet mentes, pálmaolaj mentes, vegán. Természetes növényi eredetű összetételének köszönhetően nem szennyezi a környezetet. Nem terheli élővizeinket, hiszen biológiailag teljesen lebomlik.

Ha benned is felmerül a kérdés mosáskor, vajon kik laknak még nálatok? Ha minden nap megy a mosógép, mégsem érsz soha a végére? Ha odafigyelsz, hogy az egészséged és a pénztárcád szempontjából is előnyös legyen a választásod, de közben szeretnéd csökkenteni a hulladéktermelésed és védeni a környezetünket, akkor nézz szét nálunk! A GREEN Brand díjas nyíregyházi Naturcleaning márka flakoncserés és kimérős formában is megtalálható boltunkban. Egy ajánlatunk is van számodra: töltsd le, mentsd le, fotózd le az ajándékunkat és élj vele!

Stelázsi csomagolásmentes bolt

4400 Nyíregyháza, Országzászló tér 6.

NITVATARTÁS

Hétfő – Péntek 09:30 – 17:30

Szombat 09:00 – 13:00